Samen met onze dealer Groenoord in Smilde hebben we een Mazzotti MAF 6240 NL mogen leveren aan Boerma in Smilde.

Samen met onze dealer Groenoord in Smilde hebben we een Mazzotti MAF 6240 NL mogen leveren aan Boerma in Smilde.

Samen met onze dealer Groenoord in Smilde hebben we een Mazzotti MAF 6240 NL mogen leveren aan Boerma in Smilde.

De NL in de aanduiding betekent dat er speciaal is geluisterd naar de eisen van de Nederlandse gebruikers. Deze Mazzotti MAF 6240 NL is de eerste van dit type in Nederland. Deze krachtpatser neemt maximaal 6400 liter mee en heeft een spuitboom van 39 meter. De combinatie met het John Deere powerspray systeem en Smart farming oplossingen zorgen voor de juiste dosering op de juiste plek.

Verstelbare spoorbreedte

Verstelbare spoorbreedte

Als Hogervorst hebben we deze machine uit mogen rusten met 25 cm dopafstand, zodat we nagenoeg geen emissie kunnen combineren met een effectieve bedekking. De machine voldoet dan ook aan 95% driftreductie en is daarmee klaar voor de eisen die vanaf 2030 gaan gelden. De Norac automatische boomhoogteregeling met 5 sensoren is in staat om de spuitboom exact op de juiste hoogte te houden.

Het unieke van deze machine zit hem ook in het laagste eigen gewicht in deze klasse en combineert dit met een echte gewichtsverdeling van 50/50 met uitgeklapte spuitboom. Dit maakt het mogelijk om zonder verbrede spuitsporen op 3 meter spoorbreedte te rijden met 380/105 R54 Alliance 354 IF. Deze band is de grootste in zijn soort en door de enorme hoogte/breedte verhouding in staat om het gewicht te verdelen over een grote lengte (bijna een rups). Het PTG-bandendruk regelsysteem zorgt dat we de mogelijkheden van deze banden volledig kunnen benutten. 3,5 bar in transport zorgt voor een lage slijtage en laag brandstofverbruik. Aangekomen bij het veld kunnen we vanuit de cabine de banden af laten lopen tot 1,4 bar. Zo kunnen we ook in de slechtste omstandigheden werken met minimale insporing. De spoorbreedteverstelling vanuit de cabine zorgt dat we de 3 meter spoorbreedte kunnen combineren met een transport breedte van 2,5 meter op de spuitboom en 2,9 meter over de wielen incl. draainippels voor de lucht. Doordat we ook alleen de achteras breed kunnen zetten en de voor- en achterwielen in een ander spoor kunnen rijden, kan het gewicht op leeg land over een breedte van totaal 1,6 meter verdeeld worden.

Het platform bovenop, achter de cabine is door Hogervorst aangepast zodat de middelen met een heftruck in een afsluitbare kist van 1200×800 mm boven op de machine gezet kunnen worden. Vanuit deze kist kunnen de middelen eenvoudig naar de mixer/fustreiniger worden gebracht. Op het platform boven de motor kan de juiste hoeveelheid worden afgemeten en via de mixer optimaal in de tank worden verdeeld. Als de hydraulische oprolbare zuigslang eerst in het water is gelegd kan boven ook de juiste vulhoeveelheid van de tank worden ingesteld en stopt deze automatisch. Toerental, spoelprogramma, verlichting alles is boven aanwezig om efficiënt te kunnen werken. Ook is op het platform voldoende ruimte voor het Gesloten vulsysteem.

Verder is aan alles gedacht om optimaal te kunnen werken met de machine. Een Groeneveld automatisch smeersysteem verlengt de levensduur van het onderstel, het dieselvulpunt is eenvoudig bereikbaar en ook het inschakelen op de 4 wielbesturing onder de 14 km/uur zonder stilstaan en automatische vertraging is nu mogelijk waardoor we in 1 keer de rij uit kunnen rijden zonder met de achterwielen de rug te raken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van deze Mazzotti MAF 6240 NL op uw bedrijf, bel of mail ons of uw plaatselijke John Deere dealer voor meer Informatie.

INTERN TRANSPORT
LANDBOUW
SPUITTECHNIEK