Onkruid bestrijden met de Augmenta camera

Onkruid bestrijden met de Augmenta camera

Onlangs hebben we bij Hogervorst getest met de Augmenta camera. Deze camera helpt bij het scannen van de gewassen, zodat er variabel gespoten kan worden met gewasbestrijdingsmiddelen. 

De test is gereden met een Mazzotti Ibis en een TeeJet DynaJet met pulserende spuitkoppen. Het voordeel van deze combinatie is dat we altijd de juiste dosering kunnen garanderen met een consistente druppelgrootte en spuitkwaliteit.

Wat deze camera uniek maakt, is dat u op de hele machine maar één camera nodig hebt. Werken met één camera is een efficiëntere en goedkopere oplossing dan wanneer meerdere camera’s op de spuitboom bevestigd worden, zoals nu nog vaak gedaan wordt. 

Met de Augmenta camera kunt u tot maximaal 40 meter breed gewassen scannen. Tot die breedte kunt u variabel spuiten. Ook spotspraying is mogelijk. Door te werken met spotspraying kan de behandeling gericht worden op de plaatsen waar het nodig is, in plaats van het hele veld te behandelen. Dit kan helpen om de hoeveelheid gebruikte bestrijdingsmiddelen te verminderen. U heeft zo volledig controle over uw gewassenbestrijding. 

De eerste proeven zijn afgelopen seizoen uitgevoerd. Er zijn wel verbeterpunten op het gebied van externe factoren, zoals op welk moment van de dag u de camera gebruikt. De camera doet wat het moet doen, namelijk het verspreiden van gewasbestrijdingsmiddelen op het juiste moment en met de juiste hoeveelheid.

Wilt u meer informatie over onze proeven met de Augmenta camera? Neem dan contact met ons op!

INTERN TRANSPORT
LANDBOUW
SPUITTECHNIEK