Hogervorst levert Injectietechniek voor dosering Squall t.b.v. hogere driftreductie

Hogervorst levert Injectietechniek voor dosering Squall t.b.v. hogere driftreductie

Sinds 23 december 2020 is er een nieuwe techniek toegelaten op de DRT-lijst. Het betreft de injectietechniek van het middel Squall in een 0,5% dosering, waarbij het middel automatisch wordt gedoseerd aan de reeds aangemaakte spuitvloeistof.

Deze techniek is met name interessant voor gangbare veldspuiten, met 50cm dopafstand, voorzien van spuitdoppen uit de DRD lijst, maar zonder verdere DRT-techniek voorzieningen. Door het combineren van uw spuitdoppen uit de DRD klasse 50% met Squall schuift u 1 klasse op naar 75% driftreductie. Idem voor doppen uit de 75% categorie, hiermee haalt u dan 90%, en tenslotte door combineren van doppen uit de 90% categorie kunt u met het automatisch toedienen een maximale driftreductie halen van 95%.

HoS Solutions kan uw veldspuit voorzien van een toegelaten automatisch injectiesysteem dat voldoet aan de eisen gesteld in de DRT-lijst.

Vooropgesteld, het handmatig toevoegen van Squall aan uw spuitvloeistof kan wel, het middel is immers niet nieuw, maar daarmee voldoet u niet aan de eisen die de wetgever aan de toelating voor een hogere driftreductieklasse stelt. Het systeem moet voorzien zijn van automatische dosering, waarbij per minuut gelogd wordt hoeveel spuitvloeistof verspoten is, en hoeveel Squall daar aan toegevoegd is. Deze gegevens moeten eenvoudig van een scherm afleesbaar zijn voor de toezichthouder en voor ten minste 1 uur of vanaf het begin van de spuitbeurt worden bewaard. Daarnaast moet het systeem vanuit de Cabine kunnen worden bediend.

Wilt u meer informatie neem dan vrijblijvend contact op.

 

INTERN TRANSPORT
LANDBOUW
SPUITTECHNIEK