CS Weijers & Zonen vindt betrouwbare oplossing bij Hogervorst

CS Weijers & Zonen vindt betrouwbare oplossing bij Hogervorst

CS Weijers & Zonen is een familiebedrijf dat in 1926 is opgericht als dahliakwekerij. Maar al snel groeide het bedrijf uit Hillegom (ZH.) uit tot een handelsbedrijf in bijzondere bol- en knolgewassen. CS Weijers is onderdeel van de CSW-Groep, waartoe ook Tuberbulb Export, CSW Landscaping en GFB Gardening behoren. Degroep is actief in de export van bloembollen naar Azië, Noord-Amerika en Europa. Daarnaast levert de groep aan hoveniers, tuincentra en gemeenten voor het inrichten van de openbare ruimtes. Via twee winkels – onder andere in de Keukenhof – wordt ook aan particulieren verkocht. Bij zo’n groot bedrijf met verschillende expertises horen ook efficiënte interne transportoplossingen. Die betrekt het bedrijf bij Hogervorst.

Arjan Veenvliet regelt het reilen en zeilen in de bedrijfshallen (ca. 15.000 m²) en noemt zichzelf gekscherend ook wel eens de schuurbaas. Daarnaast gaat hij ook over de aanschaf van het materieel. Arjan: “Een aantal jaar geleden werkten we met oudere heftrucks en die stonden te vaak defect aan de kant op het moment dat het niet uitkwam. We waren op zoek naar een betrouwbare oplossing waarbij de heftrucks en pallettrucks het altijd doen. In die zoektocht kwamen we in contact met Hogervorst en inmiddels rijden op ons bedrijf uitsluitend met machines van Yale. “We beschikken over drie gewone heftrucks en acht pallettrucks waarop de chauffeur staat.”

‘We waren op zoek naar een betrouwbare oplossing’

Daarnaast huurt het bedrijf bij Hogervorst in drukke perioden machines bij. Doorgaans worden nieuwe machines gekocht, maar de transportoplossingen worden door CS Weijers geleased. Daarvoor heeft het bedrijf goede redenen. “In het seizoen moeten de machines het doen en daarom is het belangrijk dat de machines jong blijven. Bij operational lease weet je van tevoren wat het gebruik van een machine kost. Alle kosten zitten erin: onderdelen,
reparaties en verzekeringen. Het enige wat voor eigen rekening komt, zijn slijtageonderdelen, zoals banden. Als de leasetermijnen afgelopen zijn – wisselend tussen vijf en zeven jaar – komen er weer nieuwe machines. Dat houdt het machinepark jong en betrouwbaar.”

‘Met operational lease weet je wat de machines per jaar kosten”

Op de vraag waarom CS Weijers de heftrucks en ander intern transportmaterieel bij Hogervorst betrekt, hoeft Veenvliet niet lang na te denken. “Het belangrijkste is dat de machines perfect aansluiten bij onze behoeften. Het merk is voor ons van ondergeschikt belang. Maar Hogervorst komt vaak met oplossingen die bijzonder goed uitpakken. Met onze contactpersoon René hebben we een goede relatie. Neem bijvoorbeeld onze kleine elektrische pallettrucks. Bij wijze van proef hebben we ze eerst geleased, maar als het leasecontract afgelopen is, durven we ze gerust te kopen. Ze bevallen erg goed. “Daarnaast hebben we een paar palletwagens die kunnen wegen.” De bediening van de machines is allemaal erg eenvoudig.

INTERN TRANSPORT
LANDBOUW
SPUITTECHNIEK