Al vele jaren tevreden met Dhooghe Beachcleaners

Al vele jaren tevreden met Dhooghe Beachcleaners

Gebr. van der Putten bestaat al meer dan honderd jaar. Sinds twee jaar prijkt het predicaat ‘hofleverancier’ op de gevel. Het bedrijf is onder andere actief in het grondverzet, de afvalverwerking en het reinigt al meer dan 50 jaar stranden. Sinds halverwege jaren tachtig neemt het bedrijf in zijn eentje de 13,6 km lange strand van Noordwijk voor zijn rekening. Het strand ontvangt al jaren de blauwe vlag, dé erkenning voor een schoon strand met oog voor waterkwaliteit en milieu. 

Voor het reinigen van de stranden gebruikt het bedrijf al jaren Beachcleaners van de Belgische fabrikant Dhooghe, een merk dat in Nederland door Hogervorst wordt vertegenwoordigd. Jan van der Putten (32) is de vierde generatie in het familiebedrijf en is toekomstig mede-eigenaar. Hij licht toe waarom het bedrijf al jaren klant is van Hogervorst. Van der Putten: “Hogervorst zit dichtbij en biedt een goede service. Ook in het weekend – strand reinigen gaat zeven dagen per week door – staan ze voor ons klaar als het nodig is.” Voor het reinigen gebruikt het bedrijf vanaf het prille begin Dhooghe Beachcleaners en Van der Putten heeft ook nooit een ander merk gewild.

‘We werken al vele jaren naar tevredenheid met Dhooghe Beachcleaners’

Volgens van der Putten denkt Hogervorst ook goed mee en draagt het bedrijf onverwachte oplossingen aan. “De Fliegl-afschuifdumpers met een containerliftsysteem zijn daarvan een goed voorbeeld. Hogervorst heeft de afschuifdumpers voorzien van een containerliftsysteem, zodat we de containers langs het strand kunnen legen. Door de bewegende voorwand van de afschuifdumper kunnen we het afval ook in elkaar persen, waardoor we meer kunnen meenemen.” 

Ook was Van der Putten recentelijk op zoek naar transportwagens om strandcabines veilig te kunnen verplaatsen. “Hogervorst kon de platte wagens van Fliegl snel leveren. Bovendien waren ze aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld speciaalbouw. We konden dus snel met de klus beginnen.”

Unieke werkplek

Op de vraag wat het werk op het strand zo mooi maakt, hoeft Van der Putten niet zo lang na te denken: “Je werkt op een unieke locatie. Als je ‘s ochtends vroeg op het strand begint, is het nog heerlijk rustig en maak je de start van de dag mee. In de zomer beginnen we al om zes uur in de ochtend. Op hele mooie dagen beginnen we nog een uur eerder om de grote drukte voor te zijn. In de zomer is het een prachtig tafereel.” Maar ook in de andere maanden heeft het werk op het strand zijn charme. “Dan is de zee lekker ruig.” zegt Van der Putten. 

Vanzelfsprekend vind je bij het schoonmaken van de stranden de gekste dingen. “In 2004 spoelde een dode vinvis aan op het strand. We moesten met groot materieel uitrukken om het dier te verwijderen. En niet zo heel lang geleden spoelde er een zeilboot aan. We maken dus niet alleen het strand schoon, we rukken ook uit bij calamiteiten.”

“De prijs-kwaliteitverhouding van Kubota is goed.”

Kubota

Afgelopen jaar was Van der Putten op zoek naar een nieuwe trekker voor de strandreiniger. Op het bedrijf draaien trekkers van verschillende merken, maar een Kubota had het bedrijf nog niet. Doordat Van der Putten heel tevreden is over Kubota-minigravers, wilde het bedrijf ook wel eens een trekker van het merk proberen. “Dat Hogervorst dichtbij zit en dat de service uitstekend is, geeft extra vertrouwen bij aanschaf van nieuwe machines. Uit eerdere ervaringen met Kubota-machines weten we dat het met de prijs-kwaliteitverhouding en garantie wel goed zit. Dat de trekker snel te leveren was, gaf uiteindelijk de doorslag. De eerste ervaringen zijn goed. De trekker is eenvoudig te bedienen, de cvt rijdt fijn en in de cabine heb je een mooi groot scherm.” 

Wie wel eens het strand bij Noordwijk bezoekt, kan de trekker tegenkomen met de Dhooghe Beachcleaner of voor de platte wagen bij het verplaatsen van de strandcabines. Met zijn oranje kleur is het een opvallende verschijning.

INTERN TRANSPORT
LANDBOUW
SPUITTECHNIEK