AgroTechniek Holland

AgroTechniek Holland

Mazzotti 3580 zelfrijder

Hogervorst met nieuwe Mazzotti MAF 3580 naar AgroTechniek Holland

Mechanisatiebedrijf Hogervorst uit Noordwijkerhout komt naar AgroTechniek Holland met twee Mazzotti veldspuiten. Eén daarvan is de nieuwe MAF3580 met een compleet nieuw design. Daarnaast demonstreert Hogervorst een as met een traploze spoorbreedteverstelling van 1.800 tot 3.000 mm.

Hogervorst is onder meer dealer van Kubota en Kverneland. Daarnaast is het bedrijf importeur van Mazzotti, de Italiaanse veldspuiten, voor de gehele Benelux. En met het presenteren van Mazzotti kleurt de Hogervorst-stand op AgroTechniek Holland van 14 tot en met 17 september geel.

Een van de eyecatchers is de MAF 3580. De nieuwe veldspuit is voorzien van een cabine en motor van John Deere. De 27 meter brede RVS spuitboom met 25 cm dopafstand heeft luchtondersteuning. Luchtondersteuning zorgt in combinatie met 97,5 procent driftreductie voor een betere effectiviteit. Het schakelen naar een rijenbespuiting op 75 cm gebeurt vanuit de cabine. De grote wielen en een laag eigen gewicht zorgen voor een lage bodemdruk en een ideale gewichtsverdeling. Verder is de MAF 3580 voorzien van dopschakeling (Arag Seletron), John Deere RTK AutoSteer en een isobus 4640 scherm. De automatische boomhoogteregeling is van Norac. De HOS-pompunit en het reinigingsprogramma waarmee 70 procent restvloeistof wordt gereduceerd zijn door Hogervorst in eigen huis ontwikkeld.

Naast de MAF staat er een kleinere Ibis 2530 veldspuiten. De compacte machine heeft een laag eigen gewicht en is robuust gebouwd. De spuitboom van 21 meter is net als de boom van de MAF gemaakt van RVS en heeft eveneens luchtondersteuning. De Ibis veldspuiten hebben Teejet Middelinjectie voor het gebruik van Squall. De spuiten zijn ook voorbereid op spotspraying met een Carbon Bee camerasysteem. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Teejet Dynajet PWM.

De spoorbreedte van onder meer de Ibis veldspuit kan traploos worden versteld van 1.800 tot 3.000 mm. Om dat goed te laten zien, toont Hogervorst tijdens AgroTechniek Holland een demo-opstelling van de as, los van de machine. Met die as kan de spuit uit de voeten in verschillende teelten waarvoor verschillende spoorbreedtes vereist zijn. De voor- en achteras kunnen los van elkaar worden versteld. Met smalle banden kan het gewicht dus over een groter oppervlak worden verdeeld.

INTERN TRANSPORT
LANDBOUW
SPUITTECHNIEK