Agritechnica in Hannover

Agritechnica in Hannover

Wat hebben we weer een mooie week achter de rug op de Agritechnica in Hannover, de grootste Landbouwmechanisatie show ter wereld met 319.000 M2 en ruim 470.000 bezoekers. De show is niet specifiek voor de bollenteelt, maar er staan zeker technieken die met een eventuele aanpassing goed te gebruiken zijn. Ook staan er best wat fabrikanten die ook in de bollenteelt actief zijn. Op de stand van Mazzotti lieten we de klanten de zelfrijdende spuitmachine, de Mazzotti 6240HP zien. Een prachtige machine! Het draait deze week ook altijd veel om merkbeleving. De grote bedrijven halen alles uit de kast om een merkbeleving te creëren. Ze proberen daarmee te bereiken dat je zeg maar of voor Ajax of voor Feijenoord bent. Je ziet dat mensen trots zijn om bij een merk te horen. Die trend van merkbeleving zie je steeds groter worden op de Agritechnica. Het gaat dan onder andere om de grote jongens John Deere, Kubota, New Holland en Agco.
Kubota presenteerde op de beurs haar nieuwe elektrische trekker die ook volledig autonoom kan werken; de Agri Robo KVT. Dit biedt volgens Kubota het grote voordeel dat de machine over de weg naar het werkgebied kan rijden als een normale tractor en, eenmaal daar, de autonome modus kan worden geactiveerd zodat hij het werk zelfstandig uitvoert.
Er was ook heel veel nieuws op het gebied van gewasherkenning met camera’s en mechanische onkruidbestrijding, zoals heel veel schoffelmachines. Interessant was ook dat de Duitse Kult er met een machine stond die met laser onkruid wiedt. En Kverneland toonde haar integratie van het gesloten vulsysteem op de getrokken veldspuit. Verder stonden er veel verschillende universiteiten die veel roboticatoepassingen lieten zien, want daar zit echt enorm veel ontwikkeling in. Ook werden er veel smartfarmingoplossingen getoond. Je ziet dat nu bijna alle fabrikanten daadwerkelijk machines bedrijfsklaar kunnen hebben zodat agrariërs ze kunnen aanschaffen en er meteen mee kunnen gaan rijden. Al met al weer een hele interessante week waar wij het fijn vonden om u als bezoeker te spreken. Bent u niet geweest, maar heeft u toch vragen over deze onderwerpen dan kunt u natuurlijk altijd bij ons langskomen, de koffie staat klaar!! #kubota #mazzotti #kverneland #agritechnica2023 #agritechnica #landbouw #hannover #noordwijkerhout

INTERN TRANSPORT
LANDBOUW
SPUITTECHNIEK